Behandelingen

KINESIOLOGIE

Een “natuurlijk” gezondheidssysteem, gebaseerd op manuele spiertesten.

Deze methode om het energiesysteem in balans te brengen is ontstaan door de traditionele Chinese denkbeelden over energiestromen, bekend van acupunctuur en acupressuur, te verbinden met Westerse spiertesten.

Door gebruik te maken van de gepaste correctiemethodes, bepaald door de spiertest, heft men blokkades op, verwijdert men toxines en laat men stress wegvloeien.
Op die manier kan men terug zijn volledig intellectueel, fysiek en emotioneel potentieel gebruiken.

Deze methode past bij o.a. :
- angsten, bezorgdheid, depressies;
- verbeteren van eigenwaarde en zelfvertrouwen;
- emotionele en relationele problemen;
- spanningsklachten en pijnen : o.a. hoofdpijn, nek- en schouderpijn, spierspanningen, enz.
- leerproblemen;
- gezondheidspreventie om je welzijn te verbeteren;
- verbeteren van prestaties (op school, sport, bij intellectuele en artistieke activiteiten).CRANIO SACRAAL THERAPIE

Cranio Sacraal Therapie is een behandelwijze, waarbij het doel is ontspanning te krijgen in het craniosacraal systeem en het bindweefselsysteem, met behulp van zachte technieken.

Meer informatie vind je op de website van het Upledger Instituut Belgium, het instituut waar ik mijn opleidingen volgde.

www.upledger.be / welkom bij Upledger Belgium / therapie

MASSAGE MET OLIËN

Een volledige lichaamsmassage met oliën is een andere manier om tot een totale ontspanning te komen. Hoewel therapeutisch gezien minder diep dan de twee voorgaande behandelingen, is dit zeker een aanrader om in afwisseling of combinatie met de andere behandelingen toe te passen. 
Door de huid over het ganse lichaam in te wrijven met oliën ervaart men deze massage als pure verwenning. Dit geeft een zalig gevoel van diepe rust.
Bij complementaire behandelwijzen, mag er nooit een diagnose worden gesteld, daarom wordt u altijd naar een arts doorverwezen in geval van twijfel of bij het waarnemen van afwijkingen.